Okategoriserade

Nikkaluoktasoppa …

nikkaluoktasoppa_hssons_skafferi

Klassisk Nikkaluoktasoppa med köttfärs, vitkål och lök. Soppan är god att servera med nybakat bröd och ost.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
  • 350 g nötfärs (10%), man kan ta mindre, t.ex 200 g
  • 2 tsk smör eller margarin
  • 2 msk senap
  • 1.5 msk tomatpuré
  • lagerblad
  • 1 liter vatten
  • grönsaks- eller kycklingbuljongtärningar
  • purjo
  • 150 g strimlat vitkål
  • 1 msk soja (ej nödvändigt)
  • 0.5 krm svartpeppar
  • Torkad eller klippt persilja (ej nödvändigt)
  • 1/2 tesked salt
  1. Stek färsen i fettet i en kastrull.
  2. Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, vatten och buljongtärningar och koka ca 10 minuter.
  3. Lägg i purjo och vitkål. Koka 5-10 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar och eventuellt soja. Klipp persilja över.
  5. Servera.

Lämna en kommentar