Klassisk Nikkaluoktasoppa med köttfärs, vitkål och lök. Soppan är god att servera med nybakat bröd och ost.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
- 350 g nötfärs (10%), man kan ta mindre, t.ex 200 g
- 2 tsk smör eller margarin
- 2 msk senap
- 1.5 msk tomatpuré
- 1 lagerblad
- 1 liter vatten
- 2 grönsaks- eller kycklingbuljongtärningar
- purjo
- 150 g strimlat vitkål
- 1 msk soja (ej nödvändigt)
- 0.5 krm svartpeppar
- Torkad eller klippt persilja (ej nödvändigt)
- 1/2 tesked salt
- Stek färsen i fettet i en kastrull.
- Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, vatten och buljongtärningar och koka ca 10 minuter.
- Lägg i purjo och vitkål. Koka 5-10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar och eventuellt soja. Klipp persilja över.
- Servera.