mangoldrecept · pastarätt · recept

Pasta med mangold …

Namnlös (2)

Pasta med mangold, parmesan och valnötter

  • 500 g spaghetti
  • 4 klyfta vitlök
  • 50 g smör
  • 100 g mangold
  • salt
  • peppar
  • 65 g spenat
  • 0,25 kruka gräslök
  • 1 dl valnötter
  • 50 g parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 citron
  1. Koka pastan al dente i välsaltat vatten. Häll av pastan och spara ca 1 dl av kokvattnet.
  2. Skiva vitlöken tunt och hacka mangold grovt. Hacka gräslök och grovhacka valnötterna. Riv parmesanen.
  3. Sätt en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olja. Stek vitlök sakta i 3 minuter.
  4. Tillsätt smöret, höj värmen, tillsätt mangold, salt och peppar. Stek i 1 minut.
  5. Tillsätt spenaten och stek ytterligare 1 minut.
  6. Tillsätt spagettin i stekpannan samt pastavattnet, låt det koka ihop i 2-3 minuter.
  7. Ta stekpannan från värmen, tillsätt hälften av parmesanen och blanda runt.
  8. Servera med gräslök, nötterna och resten av parmesanosten på toppen och med citron på sidan.

Lämna en kommentar