Pasta med mangold, parmesan och valnötter
- 500 g spaghetti
- 4 klyfta vitlök
- 50 g smör
- 100 g mangold
- salt
- peppar
- 65 g spenat
- 0,25 kruka gräslök
- 1 dl valnötter
- 50 g parmesanost
- 2 msk olivolja
- 0,5 citron
- Koka pastan al dente i välsaltat vatten. Häll av pastan och spara ca 1 dl av kokvattnet.
- Skiva vitlöken tunt och hacka mangold grovt. Hacka gräslök och grovhacka valnötterna. Riv parmesanen.
- Sätt en stor stekpanna på medelvärme och tillsätt olja. Stek vitlök sakta i 3 minuter.
- Tillsätt smöret, höj värmen, tillsätt mangold, salt och peppar. Stek i 1 minut.
- Tillsätt spenaten och stek ytterligare 1 minut.
- Tillsätt spagettin i stekpannan samt pastavattnet, låt det koka ihop i 2-3 minuter.
- Ta stekpannan från värmen, tillsätt hälften av parmesanen och blanda runt.
- Servera med gräslök, nötterna och resten av parmesanosten på toppen och med citron på sidan.