fruktkaka · recept

Fruktkaka …

i.jpg

Saftig kaka som bör ligga någon dag innan den skärs i bitar.

Ugnstemp 150 grader C

Ingredienser:

200 g smör

2½ dl socker

3 ägg

3½ dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

1 dl russin

1 påse hackad suckat (à 35 g)

1 påse hackade, syltade apelsinskal (à 60 g)

10-15 röda cocktailbär

Gör så här:

  1. Smörj och bröa en rund hålform, ca 1½ liters-.
  2. Blanda frukten med lite av mjölet.
  3. Rör smör och socker poröst.
  4. Tillsätt ett ägg i taget.
  5. Vänd ner frukten med resten av mjölet och bakpulvret. Överarbeta inte degen.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.

Lämna en kommentar